Van der pekmarkt, die kan nog mooier

AMSTERDAM - De van der Pekstraat heeft er sinds dit najaar een mooie markt bij. Mariska en Eva van GroenLinks gingen er op bezoek, en vertellen hier over hun ervaringen.

De Van der Pekstraat heeft er sinds dit najaar een mooie markt bij. In een lint staan de kramen nu in het midden van de van der Pekstraat opgesteld. Het ziet er voor mij uitnodigender uit, en doordat het voor een deel van de tijd (tot 10 uur en na 16:00) ook autoluw is, en het prettig winkelen. Het zou erg fijn zijn als het de gehele tijd van de markt afgesloten is voor auto’s.

Met name de biologische markt valt op. Er staat een kraam met biologische groente, een kraam met allerlei lekkere worstjes, een kraam met verschillende oliën en ook een kraam met heerlijke fudge. Dit lijkt een goede manier om de markt aantrekkelijker te maken voor zowel de “oude” Noorderling uit de Van der Pek, als de “nieuwe” Noorderling uit Overhoeks. Nu nog het gat tussen beide markten dichten:er staan nu lege kramen tussen de markten in, dat is jammer. De nieuwe locatie lijkt dus een geschikte plek om helemaal
te gaan voor de vernieuwde markt.

Mariska’s mening over de van der Pekmarkt: veelbelovend

Waarom? Mooie, deels autoluwe markt met een biologisch
gedeelte

Verbeterpunten: meer fietsparkeerplekken, geen lege kramen tussen
beide markten en geen auto's in de middag.

Toelichting: Mariska en Eva van GroenLinks Noord gaat regelmatig op de fiets de buurt in om mooie plaatsen te
zien en interessante ontmoetingen te hebben. We delen graag wat ons opvalt, en
geven ook verbeterpunten aan, die we dan bij het stadsdeel onder de aandacht
brengen. Mocht u ook willen dat we langskomen, dan kunt u ons uiteraard
uitnodigen op groenlinksnoord@gmail.com