In ons stadsdeel gebeurt veel. Zo wordt er veel gebouwd, staat het groen en de bereikbaarheid onder druk, en groeit nog steeds een groot deel van onze jongeren in armoede op. Het stadsdeel buigt zich over vragen als: Welke zorg bieden we onze inwoners? Waar komt een skatebaan? Hoe zorgen we voor een goede leefbaarheid in onze buurten? Kortom, allemaal onderwerpen die mensen raken. En hoe zorgen we er voor dat mensen daadwerkelijk kunnen meepraten over de onderwerpen die hen direct aangaan? 

Wil je daarover meedenken? En heb je een vlotte pen, ben je daadkrachtig en organisatorisch sterk? Dan ben jij de fractie-ondersteuner die we zoeken. 

Ben je geïnteresseerd, heb je affiniteit met de standpunten van GroenLinks en wil je meer weten over de taken van een fractie-ondersteuner? Lees dan verder.

De GL-fractie in Amsterdam Noord bestaat uit drie leden van de stadsdeelcommissie. Meer weten over de fractie? Lees meer hier.

Wat doet een fractie-ondersteuner?
Je denkt mee over actuele lokale kwesties. Je helpt informatiebijeenkomsten organiseren en ondersteunt de communicatie over onze standpunten via de website, nieuwsbrieven en sociale media. Ook werk je samen met het GL bestuur in Noord. We vinden het fijn als jij ons ook adviseert hoe wij als fractie in het digitale tijdperk nog meer via digitale media met onze inwoners kunnen communiceren. De werkzaamheden nemen gemiddeld niet meer dan 4 uur per week in beslag. Je kunt deze werkzaamheden grotendeels vanuit huis verrichten. 

Wat maakt de rol van fractie-ondersteuner extra leuk?
Je zit bovenop de politiek. Op lokaal niveau gebeurt van alles, van het bouwen van huizen, de zorg aan ouderen en kwetsbaren in onze buurten tot het al dan niet invoeren van betaald parkeren. Het belangrijkst? Je werkt met mensen. En we vinden het leuk als je zelf actief meedoet aan discussies.   

Wat bieden wij?
- Een uitdagende, leerzame plek bij een lokale politieke partij
- Vrijheid om jezelf te ontwikkelen en te ervaren of politiek iets voor jou is
- Gesprekken met inwoners waar je anders wellicht niet zo snel mee in contact komt
- Als fractie-ondersteuner ontvang je daarnaast een vergoeding ter hoogte van de wettelijke vrijwilligersvergoeding, van maximaal EUR 180,00 per maand

 

Ben je enthousiast? Stuur dan een bericht met een korte motivatie naar nvandertorre@gmail.com

Voor vragen kun je contact opnemen met Nicoline van der Torre, telefoon 06-19442909 of via nvandertorre@gmail.com