In de afgelopen periode is er veel informatie gedeeld over de RES (Regionale Energie Transitie) en de eventuele komst van windturbines in Amsterdam. Vanuit het Rijk hebben alle gemeentes de opdracht gekregen om een bepaalde hoeveelheid energie duurzaam op te wekken en net als andere gemeentes in Nederland is Amsterdam hier ook druk mee bezig. Om te voldoen aan de criteria, is wind op land, naast zonne-energie, wind op zee en andere vormen van duurzame energie, ook nodig. De vraag is alleen: waar kan dat nou het beste? 

Wij merken dat er in de afgelopen periode veel zorgen zijn ontstaan over de zogenaamde ‘zoekgebieden’ van windturbines. Men maakt zich met name zorgen over de effecten van deze windturbines op de gezondheid, de natuur, en de ecologie. 

Als vertegenwoordigers namens GroenLinks in Amsterdam (Noord), gaan wij graag in gesprek met onze leden en andere geïnteresseerden. Om van jullie te horen wat jullie zorgen, ideeën en wensen zijn, zodat wij dat mee kunnen nemen in de vorm van een advies richting de gemeenteraad. 

Wanneer? Maandagavond 15 februari van 19-20 uur
Hoe? Via een online ZOOM meeting
Aanmelden?  Stuur een mail naar amsterdam.noord@GroenLinks.nl

Groet!

Wijbe Langeveld – stadsdeelcommissie Amsterdam Noord
Fatin Bouali - stadsdeelcommissie Amsterdam Noord
Nicoline van der Torre - stadsdeelcommissie Amsterdam Noord
Jasper Groen – Gemeenteraadslid Amsterdam