Red het Buikslotermeerplein

Het gaat niet goed met het Buikslotermeerplein. Nu ook de V&D dicht is, is de grote vraag: wat nu?

Het winkelcentrum Buikslotermeerplein is een gek stukje Amsterdam Noord. Het zou namelijk in iedere andere stad kunnen liggen: een wat grauwe kolos, waarin veel winkelketens zitten, maar waar je niet heen gaat voor de gezelligheid. Er is geen stukje groen te bekennen en met de fiets erheen is vragen om een bijna aanrijding op de grote parkeervelden. De ooit bedachte food-strip ligt er verlaten bij en de meeste winkels zijn saaie eenheidsworsten. Nu de V&D ook dicht dicht is, rijst de vraag: wat nu? 

Het Buikslotermeerplein moet volgens GroenLinks op de schop. Ik ben het helemaal eens met Angsaw dat het rigoureus anders moet. Niet via een one-size-fits all winkelcentrum, zoals de plannen er nu voorstaan, maar juist met kleine, diverse en unieke winkels. Het zal in ieder geval veel meer gemengd moeten worden met bijvoorbeeld ruimte voor sport, werken en leren. Alleen winkels, dat kan in deze tijd niet meer. 
 
Het is goed als wij als politiek hierin een rol spelen. Niet als trekker, maar als facilitator, waarin we veel mensen laten meedenken over hoe we het Buikslotermeerplein gaan redden. Het samen nadenken heeft al veel goeds gebracht in Amsterdam Noord. Neem bijvoorbeeld de prijsvraag voor de A'dam toren, het huisje bij de Sixhaven of de Broedstraten. 
 
Kom maar op met die mooie ideeën: naast Sport&Wellness (Angsaw) zou dat ook een streekproductmarkt kunnen zijn. Of wat dacht je van een mooi museum, meer woningen en deel van winkels omzetten, of zelfs sluiten ? Het kan allemaal. Nu is het moment om een nieuwe weg in te slaan: vernieuwen, mengen en veranderen voor een mooi, gezellig en ander Buikslotermeerplein.
 
Denkt u mee? Stuur uw ideeën naar groenlinksnoord@gmail.com